Zupa cebulowa - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny w gminie Hajnówka

4 grudnia 2016

foto: Renata Reda
foto: Renata Reda



0:00
0:00
Zupa cebulowa - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny w gminie Hajnówka | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Zupa cebulowa - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny w gminie Hajnówka

Składniki:
1 kg ziemniaków
6-7 średnich cebul cukrowych
majeranek
2 łyżki octu
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
2 łyżki mąki i pół szklanki mleka

Przygotowanie:

Do gotującej się wody z liściem laurowym i zielem angielskim dodajemy ziemniaki (pokrojone na cienkie paski, jak frytki). Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w cienkie wiórki cebulę. Gdy warzywa będą miękkie, zabielamy je mlekiem, w którym wymieszaliśmy około dwóch łyżek mąki. Dodajemy majeranek (powinno być go dosyć sporo) i ocet (w zależności od upodobań). Przyprawiamy też solą i pieprzem czarnym. Na koniec do zupy dodajemy podsmażoną na oleju cebulę. (rr/mm)


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok