Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Kuszery - przepis Bożeny Bujnowskiej z Siemiatycz
Składniki:
ziemniaki
jajko
mąka pszenna
natka pietruszki
olej rzepakowy
sól
Przygotowanie:
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy (lub przepuszczamy przez maszynkę), dodajemy mąkę, jajko, posiekaną natkę pietruszki (duża ilość) i ugniatamy ciasto. Ciasto powinno być w miarę miękkie. Na posypanej mąką stolnicy formujemy okrągłe placuszki. Smażymy na oleju na wolnym ogniu. Podajemy na przykład z sosem grzybowym. (rr/mm)
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda