Barszcz grzybowy - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny

18 grudnia 2016

Barszcz grzybowy, fot. Renata Reda
Barszcz grzybowy, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Barszcz grzybowy - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny w gminie Hajnówka | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Barszcz grzybowy - przepis Grażyny Sacharczuk ze wsi Dubiny w gminie Hajnówka.

Składniki:
garść suszonych grzybów leśnych (całych)
cebula
olej
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Przygotowanie:
Grzyby moczymy kilkanaście minut w wodzie. Gotujemy wodę z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodajemy wypłukane grzyby i gotujemy około pół godziny na wolnym ogniu, przyprawiając solą i pieprzem. Tak przygotowany barszcz okraszamy podsmażoną na oleju cebulą. Serwujemy z ugotowanymi, ubitymi ziemniakami, podanymi w oddzielnej miseczce.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok