Pierogi ruskie - przepis Urszuli Uściniak z Siemiatycz

22 stycznia 2017

foto: Renata Reda
foto: Renata Reda



0:00
0:00
Pierogi ruskie - przepis Urszuli Uściniak z Siemiatycz | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Pierogi ruskie - przepis Urszuli Uściniak z Siemiatycz

Składniki:
farsz: ugotowane ziemniaki (osolone), twaróg, podsmażona cebula
ciasto: mąka, olej, woda

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę, dodajemy rozgnieciony ser i podsmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę ugniatamy z odrobiną oleju i zalewamy gorącą wodą. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy koła, na które nakładamy farsz. Lepimy pierogi. Wrzucamy je do wrzącej, osolonej wody i gotujemy około minuty po ich wypłynięciu na wierzch. Podajemy z podsmażoną cebulką lub skwarkami, lub kwaśną śmietaną. (rr/mak)


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok