Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
40 dkg łopatki wieprzowej (ugotowana w wywarze warzywnym)
60 dkg karku wołowego (ugotowany w wywarze warzywnym)
10 dkg podgardla wieprzowego (ugotowane w wywarze warzywnym)
majeranek, sól, pieprz
ziemniaki gotowane i surowe w proporcjach 1:1
śmietana
Przygotowanie:
Mięso i podgardle przekręcamy przez maszynkę i mieszamy dodając majeranek, sól i pieprz. Ścieramy surowe ziemniaki i dokładnie odciskamy z soku przez gazę. Po kilku minutach z tego soku, na dnie miski osiądzie krochmal. Dodajemy go oraz przepuszczone przez maszynkę ziemniaki gotowane do masy ziemniaczanej.
Dodajemy do tego śmietanę, by masa ziemniaczana nie sczerniała. Formujemy placek, który nadziewamy mięsem, sklejamy go w kształt stożka. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Podajemy ze skwarkami lub z podsmażaną cebulką i świeżym koperkiem.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda