Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Pampuchy tykocińskie - przepis Elżbiety Świętorzeckiej z Tykocina
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Do zsiadłego mleka dodajemy cukier, sodę, mąkę i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Nakładamy je łyżką na rozgrzany olej, tworząc małe placuszki. Smażymy na wolnym ogniu, po kilka minut z każdej strony. Posypujemy cukrem pudrem, podajemy z konfiturą.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda