Pampuchy tykocińskie - przepis Elżbiety Świętorzeckiej z Tykocina

28 maja 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Pampuchy tykocińskie - przepis Elżbiety Świętorzeckiej z Tykocina | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

  • 0,5 litra zsiadłego mleka
  • 4 jajka
  • łyżeczka cukry waniliowego
  • 0,5 kg mąki pszennej
  • łyżeczka sody
  • pół szklanki cukru
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Do zsiadłego mleka dodajemy cukier, sodę, mąkę i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Nakładamy je łyżką na rozgrzany olej, tworząc małe placuszki. Smażymy na wolnym ogniu, po kilka minut z każdej strony. Posypujemy cukrem pudrem, podajemy z konfiturą.



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok