Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Obrany seler tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy w garnku z dodatkiem szklanki wody, margarynę z odrobiną soli, na wolnym ogniu około godziny, co chwila mieszając. Potem dodajemy szklankę bułki tartej (albo pół szklanki bułki a pół szklanki manny), żółtka, przyprawy i podsmażoną cebulę z podsmażonym czosnkiem. Białka ubijamy z odrobiną soli. Potem je dodajemy do masy selerowej i delikatnie mieszamy, by piana nie opadła. Dodajemy żurawinę, delikatnie mieszając. Wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach Celsjusza w piekarniku z nawiewem. Po upieczeniu, pasztet musi wystygnąć. Kroić go można dopiero po kilku godzinach.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda