Papryki faszerowane - przepis Marty Kryjan z Czarnej Wsi Kościelnej

15 września 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda

Papryki faszerowane - przepis Marty Kryjan z Czarnej Wsi Kościelnej.

Składniki:

czerwone papryki,

mięso z indyka

kasza jęczmienna

świeża natka z pietruszki

pieczarki, cebula

sól, pieprz

Przygotowanie:

Ugotowaną kaszę jęczmienną mieszamy z podsmażonymi pieczarkami i cebulą (pokrojone w kostkę), z natką pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem. Wydrążone papryki nadziewamy farszem, przykrywamy odkrojoną częścią papryki z ogonkiem. Szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na pół godziny (190 stopni Celsjusza z termoobiegiem).



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
OiFP KONCERT DYPLOMANTÓW UMFC FILII W BIAŁYMSTOKU

REKLAMA
NIETEATR ŻYCIORYS - Wojciech Wysocki | monodram poetycki

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok