Pierogi z trzech serów - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku

29 września 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Pierogi z trzech serów - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

1 kg mąki pszennej

0,5 litra wody

odrobina oleju i soli

ser żółty, pleśniowy, twaróg

pomidory, bazylia, czosnek, oliwa z oliwek


Przygotowanie:

Ciasto zagniatamy dzień wcześniej i zawinięte w folię odstawiamy do lodówki. Sery w równych proporcjach tarkujemy, następnie lepimy z nich kulki, czy wrzeciona. Łatwiej wtedy nadziewać ciasto. Ulepione pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 3 minuty od ich wypłynięcia. Sparzamy pomidory i obieramy ze skóry. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy porwane liście świeżej bazylii, wyciśnięty czosnek i pokrojone pomidory. Podsmażamy kilkanaście sekund. Na tak przygotowanym sosie podajemy pierogi.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
OiFP KONCERT DYPLOMANTÓW UMFC FILII W BIAŁYMSTOKU

REKLAMA
NIETEATR ŻYCIORYS - Wojciech Wysocki | monodram poetycki

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok