Pierogi ze szpinakiem - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku

6 października 2017

Pierogi ze szpinakiem - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku, fot. Renata Reda
Pierogi ze szpinakiem - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Pierogi ze szpinakiem - przepis Kingi Kadysz z Białegostoku | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

1 kg mąki pszennej

0,5 litra wody

odrobina oleju i soli

szpinak

ser żółty

czosnek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz biały 

Przygotowanie:

Ciasto zagniatamy dzień wcześniej i zawinięte w folię odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy farsz: szpinak - jeśli jest mrożony - rozmrażamy, jeśli świeży - dusimy na masełku, a potem siekamy. Ser żółty tarkujemy na grubych oczkach i dodajemy do szpinaku.

Ciasto rozwałkowujemy bardzo cieniutko, wycinamy kółka i napełniamy farszem. Ulepione pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 3 minuty od ich wypłynięcia. 

Podajemy z palonym masłem czosnkowym albo posypujemy żółtym serem. 


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok