Bakłażanowa przekąska - przepis Jana Dmitruka z Mielnika

25 listopada 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Bakłażanowa przekąska - przepis Jana Dmitruka z Mielnika | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Bakłażanowa przekąska - przepis Jana Dmitruka z Mielnika


Produkty:

  • bakłażan (może być też cukinia)
  • ser tofu (1 porcja)
  • orzechy włoskie - posiekane (2 porcje)
  • suszone pomidory (według uznania)
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Bakłażan kroimy wzdłuż na plastry i solimy. Po godzinie obmywamy go wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Farsz przygotowujemy z sera tofu, orzechów, pomidorów suszonych, bazylii, oliwy, doprawiamy do smaku. Plastry bakłażanu smarujemy farszem i zawijamy. Ściśle układamy w posmarowanej olejem brytfannie. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 10-15 minut. Podajemy na zimno lub gorąco z dodatkiem sosu np. czosnkowego.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok