Roladki grzybowe - przepis Jana Dmitruka z Mielnika

8 grudnia 2017

Roladki grzybowe - przepis Jana Dmitruka z Mielnika, fot. Renata Reda
Roladki grzybowe - przepis Jana Dmitruka z Mielnika, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Roladki grzybowe - przepis Jana Dmitruka z Mielnika | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

suszone grzyby i przyprawy do nich (według uznania) oraz cebula i czosnek

mąka pszenna, olej, sól, cukier, mineralna woda gazowana

Przygotowanie:

Grzyby gotujemy, dodajemy do nich zeszkloną cebulę i czosnek, mielimy i przyprawiamy. Ciasto naleśnikowe robimy z mąki, wody gazowanej, odrobiny oleju, soli i cukru.

Usmażone naleśniki układamy na foli w kształt prostokąta, zakładając jedne na drugie. Na wierzch nakładamy farsz grzybowy i całość zwijamy w roladę zawiniętą w folię.

Co najmniej na 12 godzin kładziemy do lodówki. Potem kroimy na plastry. Możemy zapiec w piekarniku z dodatkiem sera lub podsmażyć na oleju np. obtaczając w jajku, mące z orzechów arachidowych i bułce tartej.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok