Kompot z łodyg malin Pauliny Turżonek z Bargłowa Kościelnego

24 grudnia 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kompot z łodyg malin | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Na podlaskich wigilijnych stołach musi być 12 potraw, królują ryby, ale w różnych częściach naszego regionu, pojawiają się też różne smakołyki. Kompot z łodyg malin poleca Paulina Turżonek z Bargłowa Kościelnego 

Przygotowanie: 

3–4 suche łodygi malin, najlepiej leśnych, opłukać, pociąć lub połamać na kawałki, tak by weszły do garnka. Zalać 1 l wrzątku, gotować 15 min pod przykryciem. Odstawić. Ciepły (40°C) kompot dosłodzić miodem.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok