Karkówka po myśliwsku - przepis Jana Dmitruka z Mielnika

19 stycznia 2018

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Karkówka - przepis Jana Dmitruka z Mielnika - relacja Renaty Redy | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Karkówka po myśliwsku - przepis Jana Dmitruka z Mielnika

Składniki:

karkówka,

cebula, grzyby świeże lub mrożone (borowiki, opieńki, czy pieczarki)

olej rzepakowy, mąka, sól ziołowa, koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, przyprawa do zup (maggi), cukier. 

Przygotowanie:

Pokrojoną w plastry karkówkę posypujemy solą ziołową i mąką, obsmażamy na oleju z obu stron (po jednej minucie).  Na dno brytfanny układamy pokrojone w duże kawałki grzyby, na nie mięso i na wierzch plastry cebuli. Zalewamy sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego, octu balsamicznego, przyprawy do zup i cukru (po 10 łyżek każdego składnika). Gdyby sosu było za mało można dodać 10 łyżek wody. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza w piekarniku z termoobiegiem przez półtorej godziny.



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok