Kociołek szczęścia - przepis Adeli Szabrackiej ze wsi Dołubowo

2 marca 2018

Kociołek szczęścia, fot. Renata Reda
Kociołek szczęścia, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kociołek szczęścia - przepis Adeli Szabrackiej ze wsi Dołubowo | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

- mięso mielone np. z łopatki wieprzowej lub kurczaka.

- warzywa - marchew, cebula, pietruszka, por, czosnek, pieczarki.

- przyprawy: pieprz, sól, bazylia, majeranek. 

- masło. 

- serki topione. 

- pomidory z puszki, świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. 

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Do gotującej się wody wkładamy warzywa - surowe i podsmażone. Kiedy zupa się zagotuje, dodajemy mięso. Gotujemy wszystko 10 min. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy lub pomidory. Gotujemy kolejne 5 minut. Na koniec dodajemy serki pomidorowe i doprawiamy zupę przyprawami. 


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok