Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- 1 litr wody i 1 litr soku z kiszonej kapusty
- wędzonka (np. boczek)
- biała kiełbasa
- cebula, marchew, por, pietruszka, seler, czosnek
- ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
- 3-4 łyżki mąki
Przygotowanie:
Na wędzonce gotujemy wywar z warzyw (pokrojone: marchew, seler, pietruszka, por, cebula) z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i 2-3 ząbków czosnku. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy sok z kiszonej kapusty. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w plastry białą kiełbasę, dodajemy 3-4 łyżki mąki (według uznania) i robimy zasmażkę, którą następnie wlewamy do zupy. Do żurku dajemy sporą ilość majeranku. Gotoujemy jeszcze około 10 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda