Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Jajeczniki - przepis Joanny Olszewskiej ze wsi Pęsy Lipno w gminie Zambrów
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Jajeczniki - przepis Joanny Olszewskiej ze wsi Pęsy Lipno w gminie Zambrów
Produkty:
Przygotowanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek wsypujemy mąkę i wlewamy mleko, odrobinę solimy i mieszamy. Dodajemy do tego ubitą z białek pianę i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzany smalec. Smażymy chwilę z dwóch stron. Podajemy okraszone podsmażonym boczkiem. Można też podawać na słodko, np. z miodem.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda