Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- pół kilograma mąki
- margaryna
- dwa żółtka
- pół szklanki kwaśnej śmietany
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier
Nadzienie:
- margaryna
- pół szklanki mleka
- pół szklanki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 2 szklanki mleka w proszku
Przygotowanie masy: Składniki mieszamy, zagotowujemy, studzimy, na koniec dodajemy mleko w proszku i miksujemy wszystko razem.
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy do niej jajka, śmietanę, margarynę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Całość mieszamy. Po wymieszaniu składników, z ciasta formujemy kulki.
Kulki wkładamy do specjalnej, nagrzanej patelni, podsmażamy je. Wykładamy i wypełniamy nadzieniem.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda