Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Wareniki - przepis Agaty Jóźwik i Sergiusza Niczyporuka ze wsi Budy
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Ciasto:
Farsz:
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mąkę, olej, wodę, szczyptę soli i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ugotowane mięso mielimy przez maszynkę. Mieszamy z nim podsmażoną, drobno posiekaną cebulę i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Formujemy pierogi, które wrzucamy do osolonej, wrzącej wody. Po ich ugotowaniu podsmażamy je na rozgrzanym oleju.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda