Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Tałkanica - przepis Grzegorza Nieścieruka z Józefowa w gminie Gródek
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Tałkanica - przepis Grzegorza Nieścieruka z Józefowa w gminie Gródek
Składniki:
Przygotowanie:
Podsmażamy na maśle grzyby z cebulą i czosnkiem, doprawiając pieprzem i solą. Ugotowane ziemniaki (najlepiej dzień wcześniej) ubijamy, dodajemy do nich wystudzone, podsmażone grzyby. Masę dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni formujemy placek, który przypiekamy z obu stron.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda