Wigilijna kapusta i grzyby - przepis Bożeny Mantur z Romanówki w gminie Siemiatycze

22 grudnia 2018

Kapusta zasmażana z cebulą i borowikami - fot. Renata Reda
Kapusta zasmażana z cebulą i borowikami - fot. Renata Reda



0:00
0:00
Smaki Podlasia - Kapusta zasmażana z cebulą i suszonymi borowikami | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

kiszona kapusta

suszone grzyby (kapelusze)

cebula

sól, pieprz

olej, mąka


Przygotowanie:

Kapustę odsączamy z soku i siekamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na  oleju i dodajemy do niej kapustę (dusimy do miękkości). Potem kapustę solimy i pieprzymy do smaku. Grzyby moczymy w wodzie. Potem w nowej wodzie je gotujemy do miękkości. Następnie je odcedzamy, panierujemy w mące i smażymy z obu stron na oleju. Podajemy je z podsmażoną cebulą zaprawioną solą i pieprzem. 



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok