Wigilijna kapusta i grzyby - przepis Bożeny Mantur z Romanówki w gminie Siemiatycze

22 grudnia 2018

Kapusta zasmażana z cebulą i borowikami - fot. Renata Reda
Kapusta zasmażana z cebulą i borowikami - fot. Renata Reda

Smaki Podlasia - Kapusta zasmażana z cebulą i suszonymi borowikami

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Składniki:

kiszona kapusta

suszone grzyby (kapelusze)

cebula

sól, pieprz

olej, mąka


Przygotowanie:

Kapustę odsączamy z soku i siekamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na  oleju i dodajemy do niej kapustę (dusimy do miękkości). Potem kapustę solimy i pieprzymy do smaku. Grzyby moczymy w wodzie. Potem w nowej wodzie je gotujemy do miękkości. Następnie je odcedzamy, panierujemy w mące i smażymy z obu stron na oleju. Podajemy je z podsmażoną cebulą zaprawioną solą i pieprzem. 



Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl









Filet z sandacza z risotto - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy [wideo]

Filet z sandacza z risotto - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy






źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok