Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Sałatka śledziowa - przepis Edyty Borowskiej ze wsi Niewino Borowe
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
0,5 kg płatów śledzi marynowanych
mały słoik marynowanych grzybów (kołpaki lub pieczarki)
cebula
5 łyżeczek oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Wszystkie produkty kroimy w kostkę. W litrowym słoiku układamy cienkimi warstwami: śledzie, grzybki, cebulę. W ten sposób powstanie kilka warstw. Całość zalewamy 5 łyżeczkami oleju. Zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda