Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Żurek - przepis Anny Malinowskiej ze wsi Niewino Borowe
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Do gotującego się bulionu dodajemy startą marchew, pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Potem dodajemy mięso mielone, z którego utworzą się w zupie "kluseczki", pokrojonego pora (zieloną część). Serek topiony rozrabiamy z niewielką ilością zupy i dodajemy do garnka. Dodajemy starty ziemniak, żeby zupa nabrała gęstości. Przyprawiamy słodką i ostrą papryką, maggi, kwasem z kiszonych ogórków i sporą ilością majeranku.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda