Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Chłodnik z miętą - przepis Heleny Borysewicz z Dobrzyniówki
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
2 ogórki (pokrojone w drobną kostkę)
pęczek rzodkiewek (pokrojonych w drobną kostkę)
łyżka stołowa posiekanego szczypiorku
łyżka stołowa posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
łyżka stołowa posiekanej świeżej mięty
szklanka jogurtu naturalnego
szklanka maślanki
sól, łyżeczka octu winnego (wedle uznania)
Przygotowanie:
Posiekany czosnek rozdrabniamy z solą, dodajemy wszystkie składniki. Jeśli chłodnik jest zbyt gęsty, można dolać przegotowanej, schłodzonej wody. Chłodnik na 2-3 godziny odstawiamy do lodówki.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda