Chłodnik z miętą - przepis Heleny Borysewicz z Dobrzyniówki

28 czerwca 2019

Chłodnik z miętą, fot. Renata Reda
Chłodnik z miętą, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Przepisu na chłodnik z miętą wysłuchała Renata Reda | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

2 ogórki (pokrojone w drobną kostkę)

pęczek rzodkiewek (pokrojonych w drobną kostkę)

łyżka stołowa posiekanego szczypiorku

łyżka stołowa posiekanego koperku

2 ząbki czosnku

łyżka stołowa posiekanej świeżej mięty

szklanka jogurtu naturalnego

szklanka maślanki

sól, łyżeczka octu winnego (wedle uznania)

Przygotowanie:

Posiekany czosnek rozdrabniamy z solą, dodajemy wszystkie składniki. Jeśli chłodnik jest zbyt gęsty, można dolać przegotowanej, schłodzonej wody. Chłodnik na 2-3 godziny odstawiamy do lodówki.




Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok