Faszerowane patisony - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik

16 września 2019

Faszerowane patisony - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik
Faszerowane patisony - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik



0:00
0:00
Faszerowane patisony - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

patisony

mięso mielone z łopatki wieprzowej

cebula

por

natka pietruszki (lub korzeń starty)

marchew

sól, pieprz, majeranek, lubczyk

płatki jęczmienne


Przygotowanie:

Odcinamy głowę patisona, którą później, po nadzianiu mięsem, go przykryjemy. Wydrążamy ze środka pestki, pozostawiając jak najwięcej miąższu. Warzywo solimy. Na patelni dusimy pokrojonego w piórka pora, pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchew i natkę pietruszki (lub straty korzeń). Tak przygotowane warzywa dodajemy do mielonego mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i lubczykiem starym. Patisony nadziewamy farszem i przykrywamy odkrojoną wcześniej częścią warzywa. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok