Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Produkty:
Przygotowanie:
Skórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju. Chleb zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i octem. Miseczkę przykrywamy na kilka minut. Potem dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Można też dodać podsmażony, pokrojony w kostkę boczek lub słoninę.
boczek pieczony lub wędzony
Kandyzowane owoce pigwowca
Czabureki - przepis Elżbiety Muchli z Suchowoli
Sałatka Jarzynowa - Przepis Beaty Pardy z Nowej Rudy w gminie Turośl
Swojski chleb - przepis Teresy Skopnik z Nowej Rudy w gminie Turośl
Fafernuchy - przepis Elżbiety Pardo z Kruszy w gminie Turośl
Zupa z dyni - przepis Elżbiety Bednarczyk z Nowej Rudy w gminie Turośl
Przepis na ciasteczka bawole oko.
Prowadzący:
Renata Reda