Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik

11 października 2019

Kapłun, fot. Renata Reda
Kapłun, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Produkty:

  • suche skórki chleba żytniego (swojskiego robionego na zakwasie),
  • liść laurowy, ziele angielskie,
  • sól, pieprz, ocet,
  • cebula,
  • natka pietruszki.




Przygotowanie:

Skórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju. Chleb zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i octem. Miseczkę przykrywamy na kilka minut. Potem dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Można też dodać podsmażony, pokrojony w kostkę boczek lub słoninę.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok