Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik

11 października 2019

Kapłun, fot. Renata Reda
Kapłun, fot. Renata Reda

Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Produkty:

  • suche skórki chleba żytniego (swojskiego robionego na zakwasie),
  • liść laurowy, ziele angielskie,
  • sól, pieprz, ocet,
  • cebula,
  • natka pietruszki.




Przygotowanie:

Skórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju. Chleb zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i octem. Miseczkę przykrywamy na kilka minut. Potem dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Można też dodać podsmażony, pokrojony w kostkę boczek lub słoninę.















Sandacz w sosie cytrynowym ze szparagami - przepis Artura Lenczewskiego z Supraśla

Delikatna ryba z sosem i szparagami - w sam raz na lekki, wiosenny obiad.








 
 

Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

"Ojciec Chrzestny" Mario Puzo

W 9 tygodni po Podlasiu

źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok