Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kapłun - przepis Heleny Datczuk z Moszczony Królewskiej w gminie Mielnik
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Produkty:
Przygotowanie:
Skórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju. Chleb zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i octem. Miseczkę przykrywamy na kilka minut. Potem dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Można też dodać podsmażony, pokrojony w kostkę boczek lub słoninę.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda