Kandyzowane owoce pigwowca - przepis Radka Poślednika z Grajewa

22 listopada 2019

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kandyzowane owoce pigwowca - przepis Radka Poślednika z Grajewa - relacja Renaty Redy | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Produkty:

  • 1 kg owoców pigwowca
  • 1 kg cukru


Przygotowanie:

Owoce kroimy w plasterki i usuwamy nasiona. Wkładamy je na co najmniej 4 tygodnie do zamrażarki. Po tym czasie rozmrażamy i zasypujemy cukrem. Trzymamy w ciepłym miejscu około 3 dni, aż się cukier całkowicie rozpuści. Tak powstały syrop odsączamy (możemy go pasteryzować). Owoce suszymy w piekarniku w temperaturze 55 stopni, z nawiewem, dodatkowo drzwi piekarnika otwarte na szerokość około cm. Suszymy dotąd, aż owoc nie będzie się kleił do palców, około 2,5 dnia. 


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
OiFP KONCERT DYPLOMANTÓW UMFC FILII W BIAŁYMSTOKU

REKLAMA
NIETEATR ŻYCIORYS - Wojciech Wysocki | monodram poetycki

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok