Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Pudding z tapioki - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku.
Składniki:
Przygotowanie:
Klitorię ternateńską zaparzyć wrzątkiem w szklance. Do garnka wlać mleczko kokosowe i wsypać tapiokę. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 30-40 minut cały czas mieszając, w międzyczasie wlewamy zaparzoną herbatkę (klitorię ternateńską), bez fusów. Potem przelewamy do salaterek. Smakuje na ciepło i na zimno. Można przechowywać w lodówce około tygodnia.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda