Pudding z tapioki - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku

24 stycznia 2020

Fot. Renata Reda
Fot. Renata Reda



0:00
0:00
Pudding z tapioki - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku.


Składniki:

  • 2 puszki mleczka kokosowego (po 400 ml)
  • 0,5 - 2/3 szklanki tapioki
  • 2 łyżeczki klitorii ternateńskiej

Przygotowanie:

Klitorię ternateńską zaparzyć wrzątkiem w szklance. Do garnka wlać mleczko kokosowe i wsypać tapiokę. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 30-40 minut cały czas mieszając, w międzyczasie wlewamy zaparzoną herbatkę (klitorię ternateńską), bez fusów. Potem przelewamy do salaterek. Smakuje na ciepło i na zimno. Można przechowywać w lodówce około tygodnia.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
OiFP KONCERT DYPLOMANTÓW UMFC FILII W BIAŁYMSTOKU

REKLAMA
NIETEATR ŻYCIORYS - Wojciech Wysocki | monodram poetycki

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok