Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Pasta twarogowa - przepis Aurelii Felińskiej-Szymczak ze wsi Miejskie Nowiny
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Twaróg kozi mieszamy z suszonymi przyprawami (np. pomidory, suszona bazylia, suszony czosnek, płatki papryczki) lub kandyzowanymi owocami.
Ricotta - kozie mleko podgrzewamy do 90°C, dodając kilka kropel soku cytryny, wówczas mleko się zsiada i powstaje skrzep, który przekładamy do sitka i powstaje serek.
Racuchy - potrzebujemy:
Wszystkie składniki mieszamy i nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażąc na złoty kolor z obu stron.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda