Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Dip i koktajl z pokrzywy - przepis Marty Waśko z Białegostoku
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki na dip:
górne liście pokrzywy
sól, pieprz
ocet jabłkowy
jogurt
Wszystkie składniki ze sobą miksujemy przyprawiając do smaku.
Składniki na koktajl:
górne liście pokrzywy
owoce np. banan i jabłko lub dodatkowo też warzywa np. seler naciowy
woda lub napój ryżowy, migdałowy lub mleko
Wszystkie składniki ze sobą miksujemy.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda