Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Przetwory z warzyw - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki na zalewę:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy. W słoiku układamy np. pokrojoną w grubą kostkę cukinię i zalewamy. Pasteryzujemy w piekarniku (180 stopni Celsjusza) około 15 minut (fasolka około 20 minut). Po wyjęciu z piekarnika słoiki przykrywamy ściereczką na kilka godzin.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda