Przetwory z warzyw - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek

1 października 2021

Przetwory z warzyw, fot. Renata Reda
Przetwory z warzyw, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Przetwory z warzyw - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki na zalewę:

  • 3 szklanki wody
  • szklanka octu jabłkowego
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki chili
  • łyżeczka pieprzu mielonego
  • łyżeczka pieprzu ziarnistego
  • 3 łyżki soli


Przygotowanie:

Wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy. W słoiku układamy np. pokrojoną w grubą kostkę cukinię i zalewamy. Pasteryzujemy w piekarniku (180 stopni Celsjusza) około 15 minut (fasolka około 20 minut). Po wyjęciu z piekarnika słoiki przykrywamy ściereczką na kilka godzin.  



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok