Radio Białystok | Wiadomości | Gotowali m.in. rosół z bażanta czy pasztet z sarny - ponad 30 osób wzięło udział w warsztatach kulinarnych w Białymstoku
Gotowali m.in. rosół z bażanta, pasztet z sarny czy białą kiełbasę z dzika.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Ponad 30 osób wzięło udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych organizowanych przez Lasy Państwowe w Białymstoku. Prowadziła je szefowa kuchni Ewa Bałdyś.
Chodzi o promocję dziczyzny i innych naturalnych produktów pochodzących z lasu.
Podobne warsztaty Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Białymstoku planuje organizować w przyszłości.
Celem jest promocja przetwórstwa oraz produktów lokalnych i regionalnych w województwie podlaskim. Od Drohiczyna rozpoczęło się wigilijne gotowanie z Podlaskim Centrum Produktu Lokalnego.
Można było spróbować podlaskich specjałów i nauczyć się je przyrządzać. Kilkadziesiąt kół gospodyń wiejskich i producentów żywności prezentowało się na I Festiwalu "Smaki Podlasia".
Podlaskie potrawy i lokalne produkty to doskonała promocja naszego regionu. Dodatkowo ich przygotowywanie może być dobrym źródłem zarobku. Tak podkreślali uczestnicy kulinarnych warsztatów w Tykocinie.