Radio Białystok | Wiadomości Studio Suwałki | Dobry pączek musi być pulchny i elastyczny. Kalorie się nie liczą, liczy się smak

Dobry pączek musi być pulchny i elastyczny. Kalorie się nie liczą, liczy się smak

autor: Iza Kosakowska

8.02.2024, 09:59, akt. 10:19

Powinien być usmażony na lekko brązowy kolor z widoczną jasną obwódką. Niezależnie, czy w cukrze pudrze, polewie, lukrze, z posypką lub bez - w tłusty czwartek każdy musi zjeść przynajmniej jednego.

fot. Barbara Perkowska
fot. Barbara Perkowska

Dobry pączek musi być pulchny i elastyczny - relacja Izy Kosakowskiej

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Jak go osiągnąć radzi Barbara Perkowska z podsuwalskiej wsi Krzywe, której pączki wygrały 2 lata temu konkurs na najsmaczniejsze w gminie Suwałki. Jej przepis jest przekazywany w rodzinie z pokolenia na pokolenie. 

| red: kap




ZNAJDŹ NAS


















źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok