Ciastka z kozim serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek

16 stycznia 2022

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
dźwięk do pobraniaCiastka z kozim serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Ciastka z kozim serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek.


Składniki:


  • 20 dkg sera koziego (twaróg)
  • 20 dkg masła
  • 20 dkg mąki pszennej
  • białko jajka
  • kminek, sól, cukier lub mak


Przygotowanie:

Zagniatamy zmielony ser, masło i mąkę. Rozwałkowujemy na cieniutki placek. Wykrajamy romby. Smarujemy je białkiem i posypujemy kminkiem, makiem, solą lub cukrem (w zależności od upodobań). Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. 


Smażone pierogi z warzywami - przepis Agnieszki Świętorzeckiej z Tykocina

Smażone pierogi z warzywami - przepis Agnieszki Świętorzeckiej z Tykocina


Smażone pierogi z warzywami



Obwarzanki serowe - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Obwarzanki serowe - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Obwarzanki serowe



Dorsz w sosie pomidorowym - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Dorsz w sosie pomidorowym - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Dorsz w sosie pomidorowym



Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek

Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy



Deser z kaszy jaglanej - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku

Deser z kaszy jaglanej - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku


Jaglanka z daktylami i czekoladą.



Łosoś z risotto z selera i z cykorią - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla

Łosoś z risotto z selera i z cykorią - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla


łosoś z risotto z selera i z cykorią



Zupa staropolska - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla

Zupa staropolska - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla


Zupa staropolska



Tatar z łososia - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla

Tatar z łososia - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla


Tatar z łososia - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla




 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok