Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
ciasto: mąka, przegotowana, gorąca woda, olej
farsz: mięso wołowe i wieprzowe (1:1). cebula, czosnek, rosół mięsno-warzywny, sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy drobno posiekaną sporą ilość cebuli i startego czosnku (też spora ilość).
Przyprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy ze sporą ilością rosołu.
Mąkę zaparzamy gorącą wodą, dodajemy odrobinę oleju i zagniatamy ciasto. Po rozwałkowaniu go (niezbyt cienko), wykrawamy duże kręgi (wielkości małego talerzyka), które nadziewamy farszem. Po sklejeniu pieroga, brzegi dociskamy jeszcze widelcem. Smażymy na głębokim tłuszczu, po 4 minuty z każdej strony. Podajemy z sosem chrzanowym, czy czosnkowym.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda