Kompot z czarnego z bzu i kotlety z kapusty kiszonej - przepis Marty Kryjan z Czarnej Wsi Kościelnej

22 września 2017

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kompot z czarnego z bzu i kotlety z kapusty kiszonej - przepis Marty Kryjan z Czarnej Wsi Kościelnej | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki na kompot:

  • czarny bez
  • cukier

Składniki na kotlety:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 5 jajek
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Przygotowanie kompotu:

Dokładnie umyty bez bardzo długo gotujemy w wodzie bez przykrywki, słodzimy na przykład cukrem trzcinowym, można dodać soku z cytryny.

Przygotowanie kotletów:

Wyciśniętą kiszoną kapustę drobno kroimy i trochę dolewając wody, podsmażamy na patelni do miękkości. Jak wystygnie dodajemy jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Farsz powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie placuszki układamy na mocno rozgrzanej patelni z olejem. Pieczemy krótko z obu stron, aż kotlety się zarumienią.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok