Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Zamarynowane wcześniej nogi (w soli, pieprzu, lubczyku, majeranku i czosnku) gotujemy w tłuszczu z gęsi 3-4 godziny. Tak przygotowane mięso smarujemy marynatą miodowo-musztardową i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Podajemy z puree z dyni i z burakami, które wcześniej upiekliśmy.
By przygotować puree należy obrać dynię i pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z odrobiną oleju i cienkimi plasterkami imbiru oraz ostrej papryczki oraz doprawić solą. Umyte buraki posmarowane masłem pieczemy około godziny zawinięte w folię aluminiową. Dynię pieczemy w 180 stopniach Celsjusza (aż będzie miękka). Potem ją przecieramy przez sitko razem z imbirem i papryką. Przed podaniem puree podgrzewamy. Upieczone buraki kroimy na wiórki, podgrzewamy na maśle i karmelizujemy miodem. Na talerzu układamy puree, buraczki (które posypujemy posiekanymi orzeszkami). Na buraczki kładziemy nogę gęsi. Danie można ozdobić jeszcze startą żurawiną i rukolą.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda