Zupa kurkowa - przepis Jolanty Marchel z Bombli w gminie Korycin

29 grudnia 2017

Zupa kurkowa - przepis Jolanty Marchel z Bombli w gminie Korycin, fot. Renata Reda
Zupa kurkowa - przepis Jolanty Marchel z Bombli w gminie Korycin, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Zupa kurkowa - przepis Jolanty Marchel z Bombli w gminie Korycin | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

- filety z piersi kurczaka

- kurki, seler, pietruszka, cebula, marchew, ziemniaki, seler, czosnek

- śmietanka 30 %, śmietankowy serek topiony, masło klarowane

- sól, pieprz, tymianek, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie


Przygotowanie:

Do zimnej wody wkładamy filety, po zagotowaniu wody, zbieramy łyżką szumowinę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Po ugotowaniu mięsa wyjmuje je i do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w półplasterki marchew, kawałki selera i całą pietruszkę. Gotujemy, aż będą miękkie ziemniaki. Wyjmujemy seler i pietruszkę. Do zupy dodajemy przesmażone na maśle z czosnkiem kurki i pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Po zagotowaniu zupy, dodajemy śmietankę i serek topiony. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. czekamy aż serek roztopi się. Dodajemy świeżą natkę pietruszki.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok