Sielczańskie jajka faszerowane - przepis Małgorzaty Jóźwiak ze wsi Sielc w gminie Boćki

1 czerwca 2018

Sielczańskie jajka faszerowane - przepis Małgorzaty Jóźwiak ze wsi Sielc w gminie Boćki, fot. Renata Reda
Sielczańskie jajka faszerowane - przepis Małgorzaty Jóźwiak ze wsi Sielc w gminie Boćki, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Sielczańskie jajka faszerowane - przepis Małgorzaty Jóźwiak ze wsi Sielc w gminie Boćki | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Produkty:

- jajka 

- pieczarki 

- cebula

- szczypiorek 

- majonez 


Przygotowanie:

Pokrojone w drobną kostkę pieczarki podsmażamy na maśle razem z posiekaną cebulą. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i dzielimy na połówki. Wydrążamy żółtko, które ucieramy z podsmażonymi pieczarkami i cebulką. Do farszu dodajemy też posiekany szczypiorek i majonez. Następnie nadziewamy tym ugotowane białka. Możemy posypać jeszcze szczypiorkiem.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok