Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Sielczańskie jajka faszerowane - przepis Małgorzaty Jóźwiak ze wsi Sielc w gminie Boćki
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Produkty:
- jajka
- pieczarki
- cebula
- szczypiorek
- majonez
Przygotowanie:
Pokrojone w drobną kostkę pieczarki podsmażamy na maśle razem z posiekaną cebulą. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i dzielimy na połówki. Wydrążamy żółtko, które ucieramy z podsmażonymi pieczarkami i cebulką. Do farszu dodajemy też posiekany szczypiorek i majonez. Następnie nadziewamy tym ugotowane białka. Możemy posypać jeszcze szczypiorkiem.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda