Zupa szczawiowa - przepis Elżbiety Nadolnej ze wsi Sulin koło Wizny

15 maja 2016

Foto: Renata Reda
Foto: Renata Reda



0:00
0:00
Zupa szczawiowa - przepis Elżbiety Nadolnej ze wsi Sulin koło Wizny | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Zupa szczawiowa - przepis Elżbiety Nadolnej ze wsi Sulin koło Wizny

Składniki:

szczaw, ziemniaki, seler, pietruszka, marchew
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, sól, suszone jarzyny
wędzone żeberka
jajka ugotowane na twardo, śmietana, mąka

Przygotowanie:

Po kilku minutach gotowania żeberek, wodę zlewamy i garnek myjemy. Ponownie żeberka zalewamy wodą i gotujemy, dodając przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, suszone jarzyny). Potem dodajemy warzywa. Na koniec (jak już wszystko będzie miękkie) wrzucamy poszatkowany szczaw i jeszcze przez kilka minut gotujemy. Dodajemy pokrojone jajka i śmietanę (ewentualnie wymieszaną z odrobiną mąki dla zagęszczenia potrawy).








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok