Słodkie szyszki - przepis Joanny Dzienis z Białegostoku

19 października 2018

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda

Składniki:

  • 25 dkg krówek (ciągutek),
  • pół kostki margaryny,
  • łyżka mleka,
  • kakao - łyżeczka,
  • ryż preparowany,

Przygotowanie:

W garnku topimy margarynę z dodatkiem mleka i kakao, dodajemy krówki. Masę miksujemy, by była jednolita. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Po ostygnięciu formujemy w dłoniach szyszki (dłonie moczymy w wodzie, by było łatwiej lepić). Szyszki wstawiamy do lodówki. Będą gotowe do jedzenia po 30 minutach.


Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl







Pierogi z kapustą i grzybami - przepis Edyty Borowskiej i Krystyny Pietreszko ze wsi Niewino Borowe

Pierogi z kapustą i grzybami - przepis Edyty Borowskiej i Krystyny Pietreszko ze wsi Niewino Borowe



Karkówka - przepis Teresy Krzewińskiej z Dobrzyniówki

Karkówka - przepis Teresy Krzewińskiej z Dobrzyniówki






źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok