Kisiel z owsa - przepis Danuty Mudel z Moszczony Pańskiej w gminie Nurzec Stacja

14 grudnia 2018

Kisiel z owsa - przepis Danuty Mudel z Moszczony Pańskiej w gminie Nurzec Stacja, fot. Renata Reda
Kisiel z owsa - przepis Danuty Mudel z Moszczony Pańskiej w gminie Nurzec Stacja, fot. Renata Reda

Kisiel z owsa - przepis Danuty Mudel z Moszczony Pańskiej w gminie Nurzec Stacja

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Składniki:

- płatki owsiane

- zakwas

- woda

- olej

- sól


Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wrzucamy do wody, dodajemy łyżkę zakwasu. Odstawiamy na 12 godzin, a następnie odcedzamy. Na dno garnka wlewamy olej, następnie wlewamy odcedzoną wodę po płatkach. Dodajemy sól i gotujemy około minuty, do zagotowania. Musimy uzyskać jednolitą konsystencję. Masę wylewamy do mokrych salaterek.  



Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl



Warkocz z polędwicy wieprzowej - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy [wideo]

Warkocz z polędwicy z kalafiorem, ziemniakami i kurkami.









Kulebiak - przepis Elżbiety Fleks z Wólki Nadbużnej koło Siemiatycz

Kulebiak - przepis Elżbiety Fleks z Wólki Nadbużnej koło Siemiatycz




źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok