Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kisiel z owsa - przepis Danuty Mudel z Moszczony Pańskiej w gminie Nurzec Stacja
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- płatki owsiane
- zakwas
- woda
- olej
- sól
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wrzucamy do wody, dodajemy łyżkę zakwasu. Odstawiamy na 12 godzin, a następnie odcedzamy. Na dno garnka wlewamy olej, następnie wlewamy odcedzoną wodę po płatkach. Dodajemy sól i gotujemy około minuty, do zagotowania. Musimy uzyskać jednolitą konsystencję. Masę wylewamy do mokrych salaterek.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda