Zupa pęczakowa - przepis Ireny Sygockiej ze wsi Niewino Borowe

22 lutego 2019

Zupa pęczakowa, fot. Renata Reda
Zupa pęczakowa, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Zupa pęczakowa - przepis Ireny Sygockiej ze wsi Niewino Borowe | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Zupa pęczakowa - przepis Ireny Sygockiej ze wsi Niewino Borowe

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 10 łyżek pęczaku
  • marchew, cebula, pietruszka, papryka czerwona
  • sól, pieprz, magi
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka podsmażamy na patelni. Na drugiej patelni podsmażamy też posiekaną cebulę. W garnku gotujemy startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę pietruszkę, wsypujemy pęczak i to musi gotować się około 15 minut. Potem dodajemy podsmażoną pierś i cebulę. Po kolejnych 30 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, magii, pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy też serki topione, a na koniec posiekaną natkę pietruszki.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok