Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Zupa pęczakowa - przepis Ireny Sygockiej ze wsi Niewino Borowe
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Zupa pęczakowa - przepis Ireny Sygockiej ze wsi Niewino Borowe
Składniki:
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka podsmażamy na patelni. Na drugiej patelni podsmażamy też posiekaną cebulę. W garnku gotujemy startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę pietruszkę, wsypujemy pęczak i to musi gotować się około 15 minut. Potem dodajemy podsmażoną pierś i cebulę. Po kolejnych 30 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, magii, pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy też serki topione, a na koniec posiekaną natkę pietruszki.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda