Krokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany

29 marca 2019

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
dźwięk do pobraniaKrokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Krokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany





Składniki:

pieczarki

kiszona kapusta

cebula

sól, pieprz

2 szklanki mąki pszennej

4 jajka

pół szklanki mleka

około pół szklanki wody gazowanej i trochę wody przegotowanej 

olej 

bułka tarta


Przygotowanie:

Oddzielnie gotujemy pieczarki i kapustę (przyprawione solą i pieprzem). Potem przekręcamy je przez maszynkę razem z cebulą (muszą być zmielone na drobno). Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kapustą i grzybami. Smażymy, aż odparujemy wodę.

W misce dokładnie mieszamy mleko, mąkę, 3 jajka, wodę i 3 łyżki oleju (ze szczyptą soli). Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanej patelni (cieniutkie naleśniki). Potem naleśniki smarujemy farszem, składamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku z odrobiną soli i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron.




Smażone pierogi z warzywami - przepis Agnieszki Świętorzeckiej z Tykocina

Smażone pierogi z warzywami - przepis Agnieszki Świętorzeckiej z Tykocina


Smażone pierogi z warzywami



Obwarzanki serowe - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Obwarzanki serowe - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Obwarzanki serowe



Dorsz w sosie pomidorowym - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Dorsz w sosie pomidorowym - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Dorsz w sosie pomidorowym



Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek

Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy

Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy



Deser z kaszy jaglanej - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku

Deser z kaszy jaglanej - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku


Jaglanka z daktylami i czekoladą.



Ciastka z kozim serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek

Ciastka z kozim serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


ciastka z kozim serem



Łosoś z risotto z selera i z cykorią - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla

Łosoś z risotto z selera i z cykorią - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla


łosoś z risotto z selera i z cykorią



Zupa staropolska - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla

Zupa staropolska - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla


Zupa staropolska




 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok