Krokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany

29 marca 2019

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Krokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Krokiety - przepis Barbary Berg ze wsi Szczepany





Składniki:

pieczarki

kiszona kapusta

cebula

sól, pieprz

2 szklanki mąki pszennej

4 jajka

pół szklanki mleka

około pół szklanki wody gazowanej i trochę wody przegotowanej 

olej 

bułka tarta


Przygotowanie:

Oddzielnie gotujemy pieczarki i kapustę (przyprawione solą i pieprzem). Potem przekręcamy je przez maszynkę razem z cebulą (muszą być zmielone na drobno). Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kapustą i grzybami. Smażymy, aż odparujemy wodę.

W misce dokładnie mieszamy mleko, mąkę, 3 jajka, wodę i 3 łyżki oleju (ze szczyptą soli). Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanej patelni (cieniutkie naleśniki). Potem naleśniki smarujemy farszem, składamy, obtaczamy w roztrzepanym jajku z odrobiną soli i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron.




Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP RESPIRO DUO, MUZYCZNE OBLICZA KOBIETY

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok