Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka

31 maja 2019

Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka, fot. Renata Reda
Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka, fot. Renata Reda

Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Składniki:

- kilogram mięsa mielonego.

- kilogram ziemniaków.

- cienka kiszka.

- przyprawy.


Przygotowanie:

Ziemniaki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z mięsem i doprawiamy przyprawami. W cienkie jelita napychamy masę. Wrzucamy kartoflankę do garnka i gotujemy. Następnie wyciągamy, żeby wyschła i po 10 minutach smażymy na gorącym oleju. 



















Jajecznica na swojskim maśle - przepis Ewy Kruszewskiej ze wsi Skłody Borowe

Do przygotowania domowego masła najlepsza jest śmietana zebrana z wiejskiego mleka.





Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

"Kult" Łukasza Orbitowskiego

RadioRower



źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok