Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
1 szklanka suchego maku
1,5 szklanki mąki
1 jajko
woda
szczypta soli
szczypta cukru
Przepis:
Suchy mak zaparzamy dwukrotnie gorącą wodą, następnie mielimy go przez maszynkę. Doprawiamy cukrem, ale można użyć miodu, dosypać rodzynek. Do miski sypiemy mąkę, dodajemy jedno jajko i odrobinę wody. Ciasto musi być cienko rozwałkowane, a następnie pokrojone w małe rąby, które wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Łazanki muszą gotować się około 5 minut. Wyciągnięte musimy przelać zimną wodą by się nie posklejały. Do łazanek dodajemy wcześniej przygotowany mak.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda