Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ich wystygnięciu przeciskamy przez praskę. Potem dokładnie mieszamy z mąką ziemniaczaną (3/4 ziemniaków i 1/4 mąki) i do smaku dodajemy soli. By lepiej wyrabiać ciasto, można co jakiś czas moczyć dłonie w wodzie. Zmielone mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Na dłoni układamy placek ciasta, na który nakładamy mięso. Dokładnie zaklejamy i wkładamy do gotującej się osolonej wody. Pyzy gotujemy jeszcze kilka minut po ich wypłynięciu na wierzch. Pyzy okraszamy podsmażonym boczkiem i cebulą.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska