Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Śledź w oleju - przepis Barbary Sadłowskiej z Kruszy w gminie Turośl
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- śledź;
- papryka, śliwka, pieczarki;
- kolorowy pieprz.
Sposób przygotowania:
Śledzia solonego moczymy przez godzinę w wodzie. Następnie kroimy paprykę, śliwkę i pieczarki bez skórki. Układamy na półmisku śledzia, a niego pieczarkę, suszoną śliwkę i paprykę. Wszystko posypujemy kolorowym pieprzem. Zalewamy wszystko olejem rzepakowym. Wstawiamy wszystko do lodówki na godzinę.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda