Kapusta zasmażana - przepis Jadwigi Topki z Kruszy w gminie Turośl

4 stycznia 2020

Kapusta zasmażana, fot. Renata Reda
Kapusta zasmażana, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kapusta zasmażana - relacja Renaty Redy | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

1 kg kiszonej kapusty

20 dkg słoniny, boczku lub podgardla

duża cebula 

maggi

pieprz

liść laurowy, ziele angielskie


Przygotowanie:

Kapustę dwukrotnie płuczemy w wodzie, potem dusimy na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę słoninę, aż tłuszcz całkowicie się wytopi. Słoninę i tłuszcz dodajemy do gotującej się kapusty, dodajemy też pokrojoną kostkę surową cebulę. Na wolnym ogniu dusimy około godziny, przyprawiając maggi i pieprzem.  


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok