Kapusta zasmażana - przepis Jadwigi Topki z Kruszy w gminie Turośl

4 stycznia 2020

Kapusta zasmażana, fot. Renata Reda
Kapusta zasmażana, fot. Renata Reda

Kapusta zasmażana - relacja Renaty Redy

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


1 kg kiszonej kapusty

20 dkg słoniny, boczku lub podgardla

duża cebula 

maggi

pieprz

liść laurowy, ziele angielskie


Przygotowanie:

Kapustę dwukrotnie płuczemy w wodzie, potem dusimy na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę słoninę, aż tłuszcz całkowicie się wytopi. Słoninę i tłuszcz dodajemy do gotującej się kapusty, dodajemy też pokrojoną kostkę surową cebulę. Na wolnym ogniu dusimy około godziny, przyprawiając maggi i pieprzem.  







Zupa z dyni - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku

Zupa z dyni - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku

















Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

Bilety na koncert Limp Bizkit w Kownie!




źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok