Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Bezglutenowe naleśniki - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Bezglutenowe naleśniki - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn
Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną mielimy w młynku do kawy. Do mąki gryczanej dodajemy jajka, wodę, mleko i olej. Mieszamy na rzadkie naleśnikowe ciasto. Smażymy na rozgrzanej patelni, już bez dodatku oleju, bo jest on w cieście. Podajemy na przykład z dżemem malinowym (owoce gotowane z cukrem przez 3 dni, po pół godziny dziennie).
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda